Tüm Dünyanın Akın Ettiği Fuar Beauty Eurasia 2009 Sona Erdi
18-20 Haziran 2009 tarihlerinde, 40 ülkeden 339 katılımcı ile 80 ülkeden 2.087'si yabancı olmak üzere 17.319 profesyonel ziyaretçi İstanbul'da "güzellik" için buluştu.

Katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla dünyanın en önemli ilk 6 fuarı arasında yer alan Beauty Eurasia- Uluslararası Kozmetik ve Güzellik fuarı- İpekyolu Uluslararası Fuarcılık tarafından bu yıl Tüyap Fuar Merkezi'nde 5. kez düzenlendi.

Beauty Eurasıa 2009'un Açılışını Önemli Konuklar Yaptı

Beauty Eurasia 2009'un açılış törenine İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İstanbul İtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Sn. Roberto Luongo, İstanbul Erkek Berberler Odası Başkanı; Sn. Şükrü Akyüz, Türkiye Kuaförler ve Berber Federasyon Başkan Vekili-Tekirdağ Kuaförler Odası Başkanı; Sn. Mustafa Kahraman ve İPEKYOLU Uluslararası Fuarcılık Genel Müdür'ü Sn. Mahmut Er katıldılar.

Açılış konuşmasının hemen ardından Beauty Eurasia Fuarının 5. yılında, 5. kez katılmış olan seçkin katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Plaketlerini alan firmalar; Gan Tekstil, Gazelli, Gülçiçek, Gülşah, Komet, Kopaş, Öztürk İlaç, Shadia, Tanalize, Uzman, VK Kozmetik, Piramal Glass - Hindistan ve Natura House - İtalya

Krize Rağmen Ziyaretçi Kalitesi Ve Sayısı Beklentilerin Üzerinde Gerçekleşti

Tüm dünyada 10 fuardan 7'sinin krizden olumsuz etkilendiği "global kriz" ortamında bile, ziyaretçi kalitesinin ve sayısının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, Beauty Eurasia fuarı ve kozmetik sektörünün dinamizmini ortaya koydu.

5. yılında Türkiye, Avrupa, Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'yı da içine alan geniş bir bölgeden 2.087'si yabancı olmak üzere 17.319 ziyaretçiyi ağırladı.

İşbirliği yapılan yerel seyahat acenteleri, dernekler, ticaret&sanayi odaları, kozmetik fuar organizatörleri vasıtasıyla gelen ziyaretçi gruplarından dikkat çekenleri ise şu şekilde; Cezayir, Bulgaristan, Irak(Irak, Erbil ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odaları iş birliği ile), İran, Suriye, Kırgızistan, Tunus, Tacikistan, Özbekistan ve Kazakistan.

Ayrıca bu yıl fuarın organizatörü İpekyolu Fuarcılık'ın bireysel çabalarıyla, "Hedef Pazar" ilan edilen Orta Asya Bölgesi'nden "Alım Heyeti" programı kapsamında Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan'dan grup ziyaretleri gerçekleşti.

Gelen ziyaretçi profilinden de anlaşıldığı üzere, Beauty Eurasia Fuarı bu yıl ziyaretçi ve alıcı konusunda krizin daha az hissedildiği Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine yönelerek ihracatçılarımıza yeni pazarlar açtı.

Beauty Eurasia 2009, yurtdışı ziyaretçilerinin dışında yurtiçinde de yine İzmir, Adapazarı, Edirne, Tekirdağ, Gebze Berberler ve Kuaförler Odaları gibi birçok oda ve derneğin desteğiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Edirne, Afyon, Bursa, Tekirdağ, Konya, Antalya, Adana, Eskişehir, Sakarya, Gaziantep, Diyarbakır ve Kırklareli illeri başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinden gruplar halinde ve münferit olarak gelen profesyonel ziyaretçilere ev sahipliği yaptı.

Ayrıca Türkiye'de bir ilk; İzmir Ticaret Odası Beauty Eurasia fuarı için, İzmir'li kozmetik sektörü alıcılarına İzmir'den charter uçak kaldırdı.

Yabancı Katılımcı Oranı %42

Görkemli ziyaretçi profilinin yanısıra İtalya, Almanya, İspanya, İsviçre, Kore, Hindistan, Tayvan, Ürdün, Tayland, Bulgaristan, ABD ve Hollanda gibi 40 ülkeden gelen 339 katılımcı Avrasya bölgesinin UFI(Küresel Fuarcılar Birliği) onaylı lider güzellik ve kozmetik fuarı Beauty Eurasia 2009'da yerlerini aldılar.

Isparta'mızın dünyaca ünlü gül türevi kozmetik ürünlerinden, son yıllarda ülkemizde üretimi ve kullanımı artan zeytinyağı esaslı doğal kozmetik ürünlerine, ülkemizin toprağına maddi değer katan kil bazlı cilt bakım ürünlerine, yine ülkemizin doğal florasının zenginliğini dünya kozmetik sektörünün hizmetine sunan esans üreticilerimizden, Türkiye'nin her bölgesinden kozmetik sektör üreticisi firma yeni ürünlerinin lansmanını yaptılar.

Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de yabancı katılımcı sayısında çizgisini koruyan Beauty Eurasia'da, ICE (İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü-İstanbul Ofisi) desteğiyle İtalya'dan 31 firma hem dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcı ve ziyaretçilere hem de Türk kozmetik sektörüne kendini tanıttı. Bunun yanında İtalyan milli standları oldukça şık dizaynıyla, fuara gelen herkesin beğenisini topladı. Ayrıca Ürdün ve Hindistan milli katılımının yanında, profesyonel makyajın dünya lideri Alman Kryolan' dan, dünyaca ünlü Amerikan firmalarına, SPA konusunda uzman Tayland firmalarından, Sri Lanka, Cezayir gibi ülkelere; dünya kozmetik sektörünün her renginden katılımcı, ziyaretçilerden tam not aldılar.
Kaynak: www.beautyeurasia.com