Türkiye'nin ilk organik oteli

5 genç turizmciden, Türkiye'nin ilk organik oteli...

İstanbul Harbiye'de yeni açılan, Five Boutique Hotel'in kuruluşu bir hayli ilginç. İkisi otelci, ikisi acenteci, bir tanesi de havayolu kökenli, yaşları 30-35 arasında olan 5 genç arkadaşın güç birliğiyle ortaya çıkan otel, konusunda bir hayli iddialı. Daha önce hiç denenmemiş "Maksimum Organik" konsepti ile hizmete açtıkları otelin işletmecileri Erhan ve Ersen Yılmaz ile otelin Genel Müdürü Figen Dikkaya, Five Boutique Hotel'i anlattılar.

- Five Boutique Hotel'i ana hatlarıyla anlatır mısınız?

Five Boutique Hotel, İstanbul'un Harbiye bölgesinde, kongre vadisine yürüme mesafesinde, açılan en yeni ve özel konsepte sahip, 19 odadan oluşan bir butik otel. Eski bir İstanbul binasının restore edilerek turizme kazandırılan otelimiz, İstanbul'un "Maksimum organik" ürünlerin kullanıldığı, çevre dostu, doğaya saygılı en özel butik otellerinden biri olmaya aday.

- Five Boutique Hotel'in kuruluşunu anlatır mısınız. Nasıl ortaya çıktı?

Five Boutique Hotel, 5 genç turizmci arkadaşın bir araya gelip "Otel sektöründe daha önce hiç denenmemiş, gerçekten farklı ne yapabiliriz?" düşüncesiyle yaptıkları beyin fırtınası sayesinde ortaya çıktı.

İkisi otelci, ikisi acenteci, bir tanesi de havayolu kökenli, yaşları 30-35 arasında olan 5 genç arkadaş olarak yaklaşık 10-12 yıllık turizm deneyimlerini, gençliğin verdiği azim ve ileri görüşlülükle birleştirerek el ele verdik. Kaliteli, güleryüzlü, konforlu bir otel düşüncesini "Maksimum organik" ürünlerle birleştirip otelcilikte 5 'Five' konseptini yarattık.

- Otelinizde daha çok 'Organik' kelimesini vurguluyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız lütfen?

"Maksimum Organik" konsepti bizim sloganımız. Otelimizde misafirlerimizin hizmetine sunmak üzere, %100 sertifikalı organik ürünlerden oluşan; açık büfe kahvaltı, oda çarşaf, nevresim, yastık ve havlular, banyo sabun ve şampunları, hijenik temizlik malzemeleri kullandık.

Otelimizin tüm duvar boyalarını ünlü bir markanın sertifikalı çevre dostu ödüllü özel bir boyası ile boyadık. Kullandığımız mobilyalar antikanserojen dekorasyon ahşaplarından, yer parkelerimiz ise cilasız olarak döşendi. Hatta odalarımızda kullandığımız TV'ler, bilinen bir markanın "sense gren teknolojisine" sahip çevre dostu, en az enerji ve minimum zararlı ışın üreten serisinden tasarlandı. Otelimizde kullanılan tüm basılı evraklar ve kağıt sarf malzemeleri geri dönüşümlü kağıtlardan kullanıldı.

Açık büfe kahvaltımızda kullanılan ürünlerin tamamına yakını organik ürünlerden oluşuyor. Hatta otelimizin cafesi olan Cafe 5'te organik İtalyan kahveleri sunuyoruz.

Otelimizde kullanmış olduğumuz ürünlerin sertifikalarını hem lobymizde, hem de internet sitemizde yayınlayarak , bizi seçen misafirlerimize karşı güven duygusunu sağlamlaştırmaya çalışıyoruz.

Çünkü biz 5 arkadaş, tüm otel personelimiz ile birlikte çevreye saygı duyuyor ve onu koruyoruz.

- Five Boutique Hotel, misafirlerine ne gibi hizmetler vermeyi düşünüyor?

Five Boutique Hotel olarak amacımız Five konseptine bağlı olarak, konaklayan misafirlerimize özel "Kişiye odaklı" hizmetimiz ile gerçek bir butik otel konforunu sunmak ve çok kısa bir süre içerisinde İstanbul'un en özel butik otellerinden biri olarak tüm dünyada tanınmak. Bu amacımıza kaliteli personelimiz ve hedefe odaklı tanıtım projelerimiz ile ulaşacağımıza inanıyoruz

- Oteliniz de çok iddialı olduğunuz konular nelerdir?

En önemli özelliğimiz organik ürünleri kullanarak hizmet sunan İstanbul'un ilk oteli olmamız. Bunun yanında misafirlerimizin bizi ilk tercihlerinden sonra bağımlılık yaratacak derecede maksimum ilgi ve güleryüzlü hizmetimiz. Gerçek bir butik otel deneyimini İstanbul'un merkezinde konuklarımıza pahalı sayılmayan fiyatlarla sunuyoruz. Organik ürünlerin otelcilikte nasıl kullanıldığını merak eden ve denemek isteyen herkesi otelimize bekliyoruz.
Kaynak: Five Boutique Hotel